11-TKA ROKA 2014-2015 + ROZHOVOR S PREDSEDOM ObFZ Žilina (fotogaléria)

18.01.2016 08:56

Rekordná účasť na vyhlásení Jedenástky roka

 

Hotel Slovakia bol 15. januára dejiskom 14.ročníka plesu Oblastného futbalového zväzu Žilina, kde sa už tradične vyhlásila anketa Jedenástka roka i ďalších ocenení. Vysoké renomé a cveng celej akcie podčiarkla rekordná účasť, vyše 250 ľudí.

 

Pod moderátorskou taktovkou Ivany Strelcovej poctil zväz množstvom ocenení viacerých hráčov, funkcionárov a trénerov v jednotlivých kluboch ObFZ Žilina. V Jedenástke roka sa objavilo viacero zvučných mien, jedným z nich je aj nestarnúci bombardér oblastných ihrísk Miroslav Nemec. „V mojom veku 44 rokov sa mi podarilo streliť 33 gólov, asi určitá paralela. Tento ples je skvelé miesto, kde som stretol samých príjemných ľudí a zistil som tiež, že aj rozhodcovia sú skvelí ľudia. I keď na ihrisku ich nenávidím,“ povedal nám už hráč ŠK Gbeľany, ktorý si ocenenie prevzal za postupovú sezónu v drese TJ Fatran Varín. V drese Kolárovíc upozornil na seba kvalitnými výkonmi Slavomír Konečný. „Každé ocenenie teší a touto cestou ďakujem klubu z Kolárovíc a ľuďom, ktorí ma zvolili do Jedenástky roka a v neposlednom rade aj mojej manželke,“ dodal čoskoro 37-ročný tréner mládeže v MŠK Žilina. Nefalšovanú radosť prežíval zo zisku ocenenia za najlepšieho rozhodcu 46-ročný Stanislav Nemček: „Som rád, že počas mojich dvanástich rokov rozhodcovskej kariéry sa mi dostalo tohto ocenenia zo strany zväzu. Je to aj pre mňa zaväzujúce a momentálne sa musím priznať, že som veľmi spokojný a cenu si nesmierne vážim. Dlhoročným partnerom plesu je Žilinský samosprávny kraj, ten v súčasnosti zastupuje na čelnej pozícii župan Juraj Blanár, ktorý na plese, pochopiteľne, nemohol chýbať: „Sám som športovec telom i dušou, keďže som robil vrcholovo ľahkú atletiku a popritom som hral aj futbal. Ten je fenomén, pretože sa hrá prakticky v každej dedine a som rád, že spolupráca s ObFZ Žilina na čele s mojím výborným priateľom Igorom Krškom je dobrá a môžem popriať futbalistom, aby sa im darilo a mali športové zdravie a šťastie,“ prezradil samotný župan, pričom nás zaujímalo, či aj on skoro každú nedeľu popoludní trávi fandením oblastnému futbalu. „Nedám dopustiť na náš futbal v Trnovom a som aj jeho podporovateľom. Môj syn hráva za dorast, takže nedeľu si neviem ani inak predstaviť. Futbal je skvelá spoločenská udalosť a stiera všetky rozdiely, nenechajte mi to len tak zobrať.“

Hudobný sprievod až do skorých ranných hodín bravúrne zvládla skupina Timex, o polnoci bola skvelá tombola a zábava gradovala až do poslednej piesne od skupiny Olympic Jasná správa. Dovidenia o rok!

 

 

Igor Krško o radosti a zadosťučinení

 

Predseda oblastného futbalu v Žiline mal po skončení 14. ročníka plesu spojeného s vyhlásením Jedenástky roka veľkú radosť. Zväz zorganizoval výborné podujatie, ktoré si našlo odozvu u ľudí v okolí, keďže padla aj rekordná účasť.

 

„Je mi cťou, že pevnou súčasťou tohto podujatia sú vrcholní predstavitelia SFZ na čele s prezidentom Jánom Kováčikom. Ten od svojho zvolenie nevynechal ani jeden ročník. Celkovo je to pre nás zadosťučinenie, že sem radi prídu, chcú sa zabaviť a vymeniť si s ostatnými futbalové poznatky. Toto však nie je o plese ľudí zo zväzu, ale o futbalových kluboch ObFZ Žilina. Je to od nás poďakovanie sa klubom, hráčom a funkcionárom za ich celoročnú prácu,“ zamyslel sa Krško a radostne dodal, že tento ročník bol najviac výnimočný počtom hostí: „Prekročili sme hranicu 250 ľudí a prvýkrát sa nám stalo, že sme museli odmietnuť viacerých záujemcov. Bohužiaľ, kapacita nepustí. Teší ma účasť ocenených futbalistov a už aj oni si uvedomili, že ide o ich prezentáciu a uznanie ich futbalových schopností.“ Prakticky sa rozbieha zimná príprava a viaceré tímy absolvujú prvé tréningy či prípravné zápasy, ešte stále je správny čas vyslať všetkým odkaz do nového roka 2016: „Všetkým prajem najmä zdravie, sám veľmi dobre viem, o čom hovorím. Nech naša reprezentácia zažije úspech na ME 2016 a v oblasti veľa nadšených funkcionárov a hráčov, aby mohli každú nedeľu ponúkať skvelú zábavu divákom, čo futbal jednoznačne dokáže.“

 

ObFZ 11-ka 2014-2015.doc (41472)

Najlepsi strelci 2014-2015.doc (37888)

11-TKA ROKA 2014-2015